Фото: Дзеркало тижня

Справа мільйонних премій: екс-голова "Нафтогазу" Коболєв не вніс заставу в 230 тис. грн

Екс-голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв не вніс заставу в розмірі 229,248 млн грн, яку йому призначила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Його судять за зловживання службовим становищем та забезпечення собі виплати премій майже на 261 млн грн (еквівалент 10 млн доларів). 

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Зауважимо, запобіжний захід у вигляді застави Коболєву призначили 1 березня. Відповідно до рішення суду, підозрюваний мав внести кошти протягом п'яти днів з моменту проголошення рішення, тобто до 6 березня. Після цього він зобов’язувався повідомити про це детектива або прокурора.

Проте станом на 7 березня інформація про внесення застави у встановленому судом розмірі так і не надійшла до органу досудового розслідування.

"Крім того, зауважимо, що всупереч поширеній у деяких ЗМІ інформації, станом на сьогодні жодні рахунки підозрюваного суд не арештовував у цьому кримінальному провадженні.Також, наразі з боку НАБУ і САП відсутні будь-які ініціативи щодо блокування рахунків підозрюваного, які б перешкоджали йому використовувати наявні в нього фінансові активи", — заявляють у САП.

Нагадаємо, 19 січня 2022 року Коболєву повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Наголошувалося, що він забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. Йому було інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2023 15:08