Метью Міллер. Скріншот із відео

США анонсували нові постачання зброї Україні: коли це можливо

Сполучені Штати Америки готові оголосити про нові партії військової допомоги для України. Це може відбутися вже найближчими тижнями.

Про це заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер. За його словами, Вашингтон — як партнер Києва — буде продовжувати його військову й економічну підтримку.

"Передусім варто зробити все, що в наших силах, аби Україна могла стояти на своїх двох ногах. Я можу запевнити, що в найближчі кілька тижнів буде більше оголошень", — зазначив він.

З огляду на це речник Державного департаменту нагадав про нещодавно ухвалений пакет додаткового фінансування України у Конгресі США.

Раніше Міллер заявляв, що Сполучені Штати Америки працюють над підготовкою нового пакету оборонної допомоги для України в межах наданого Києву фінансування.

Перед цим голова Пентагона Ллойд Остін стверджував, що зараз зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування. За його словами, потрібен час, щоби Київ зміг отримати деякі з виділених можливостей.

Нагадаємо, що декілька днів тому Україна провела четвертий раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки. Йшлося про підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки. За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у планах — фіналізувати укладання двосторонньої безпекової угоди вже цього місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 09:19