США допомагають Україні знищувати російських генералів, – The New York Times

05 ТРАВНЯ 2022 08:46

США надали Україні розвіддані про російські підрозділи, що дозволило знищити багатьох російських генералів під час війни в Україні.

Про це повідомило видання The New York Times із посиланням на американських чиновників, пише TrueUA.

За інформацією видання, ця допомога є частиною секретних зусиль адміністрації президента Джо Байдена щодо надання Україні розвідувальної інформації про поле бою в режимі реального часу.

Зазначається, що ці розвіддані також включають очікувані переміщення російських військ, що отримані з американських оцінок секретного бойового плану Москви для бойових дій на сході України.

За даними джерел, Сполучені Штати зосередилися на наданні інформації про місцезнаходження та інші подробиці мобільного штабу російської армії, який часто переміщується.

Українська влада об'єднала цю геолокацію зі своєю власною розвідкою, включно з перехопленими повідомленнями, які попереджають українських військових про присутність високопоставлених офіцерів РФ для проведення артилерійських обстрілів та інших атак, внаслідок яких ті загинули.

Згідно з The New York Times, адміністрація Байдена прагнула зберегти в секреті більшу частину розвідданих з поля бою, побоюючись, що це буде сприйнято як ескалація та спровокує російського диктатора Володимира Путіна на ширшу війну.

Повідомляється, що спецслужби США використовували різні джерела, в тому числі секретні та комерційні супутники, для відстеження пересування російських військ, і американська розвідка була причетна до смерті російських генералів.

Нагадаємо, що наші захисники ліквідувати маже 25 тисяч окупантів та 194 літаків.

Події, 05.05.2022 08:46