Фото: АрміяInform

США можуть допомогти Україні відвоювати Крим, — NYT

Адміністрація США розглядає варіант допомоги ЗСУ в завданні ударів по військам РФ в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, Штати готуються посилити наступальні можливості України.

Про це повідомили журналісти The New York Times.

У виданні зазначають, що позиція США поступово змінюється. Мовляв, раніше Вашингтон відмовлявся визнавати російську анексію Криму й не постачав Україні далекобійне озброєння, яке може вразити російські бази на півострові.

Наразі ж адміністрація американського лідера Джо Байдена схильна до того, що Києву таки потрібні засоби для ударів по російських базах. Навіть якщо такий крок збільшить ризик ескалації.

Журналісти NYT переконують, що в Білому домі вже є переконання, що удари по росіянах у Криму зміцнять позиції української сторони на будь-яких майбутніх переговорах. Водночас поступово зникають побоювання ядерної зброї РФ.

За даними видання, у Байдена наразі обмірковують рішучий крок — допомогу Україні у звільненні півострова. У цьому зокрема має допомогти постачання різної американської зброї.

У ЗМІ пишуть, що адміністрація США стає все більше впевненою, що удари по "російських тилах" серйозно підірвуть здатність Москви просунутися вперед на лінії фронту.

Нагадаємо, Штати готують новий пакет військової допомоги для України. За інформацією ЗМІ, його вартість може сягнути 2,6 млрд доларів.

Війна, 19.01.2023 10:28