Наслідки торнадо в США. Джерело: соцмережі

США накрили потужні торнадо: є загиблі та поранені (фото, відео)

У неділю, 28 квітня, у США пронеслися потужні торнадо. Внаслідок негоди загинули четверо людей в Оклахомі, в тому числі немовля. Щонайменше 100 людей у всьому штаті поранені. Понад 20 тисяч людей залишилися без світла.

Про це повідомила агенція АР. Значні руйнування відбулися в містечку Сульфур, населення якого — близько 5 000 людей. Там торнадо зім’яв багато будівель у центрі міста, розкидав автомобілі й автобуси, а також зривав дахи з будинків у радіусі 15 кварталів.

"Ви просто не можете повірити в руйнування. Схоже, що всі підприємства в центрі міста зруйновані", — сказав губернатор Оклахоми Кевін Стітт під час візиту до постраждалого міста.

Стітт розповів, що у Сульфурі поранення отримали близько 30 людей. Деякі з них були під час торнадо у барі. Губернатор сказав, що одну з жертв знайшли в барі, але влада ще не ідентифікувала вбитих.

За даними Служби екстреної медичної допомоги округу Х’юз, торнадо поблизу міста Голденвіл убив двох людей і пошкодив понад десяток будинків. Ще одна людина загинула на автомагістралі поблизу міста Марієтта на півдні Оклахоми, повідомили офіційні особи штату.

Лікарні у всьому штаті повідомили про близько 100 поранених. Серед загиблих — немовля, розповів директор з управління надзвичайними ситуаціями округу Х’юз Майк Докрі в коментарі телевізійникам.

Влада Оклахоми заявила, що торнадо в Сульфурі розпочався в міському парку, а потім прокотився центром міста, перекидаючи машини та зриваючи дахи та стіни з цегляних будівель. З конструкцій, які залишилися стояти, вилетіло вікна та двері. Проливні дощі, які прокотилися в Оклахомі разом із торнадо, також спричинили небезпечні повені.

У неділю губернатор Оклахоми Стітт видав указ про оголошення надзвичайного стану в 12 округах через сильну погоду. Президент Джо Байден запропонував йому повну підтримку федерального уряду.

Журналісти також зазначили, що десятки торнадо вирували у центральній частині США з п’ятниці. Вони розпочалися поблизу Лінкольна у штаті Небраска. Внаслідок торнадо впала промислова будівля в окрузі Ланкастер разом із 70 людьми всередині. Троє людей поранені, наразі їхньому життю немає загрози.

У суботу торнадо в передмісті Омахи, штат Небраска, зруйнував будинки та підприємства, коли він рухався через сільськогосподарські угіддя та в райони, а потім вдарив по місту в Айові. У неділю в штаті Айова чоловік, який отримав важкі травми під час торнадо в п'ятницю, помер.

Губернатор штату Небраска Джим Піллен і губернатор штату Айова Кім Рейнольдс провели суботу, оглядаючи пошкодження й організовуючи допомогу постраждалим громадам. Офіційна оцінка збитків ще триває, але штати планують звернутися за федеральною допомогою.

Нагадаємо, що 27 квітня, потужний торнадо накрив місто Гуанчжоу у Китаї. У населеному пункті вирує негода та кружляють уламки над мегаполісом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.04.2024 09:57