Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

США тимчасово дозволили проводити операції з російськими банками (документ)

Сполученні Штати Америки дозволили проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. Міністерство фінансів видало ліцензію, згідно з якою заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року. До того ж можливе продовження дозволу.

Про це свідчить публікація на сайті Міністерства фінансів США.

Зняття заборони на операції торкнулося ВТБ, "Центробанку", "Ощадбанку" й Альфа-банку, також згадуються банк "Відкриття", "Совкомбанк", "Росбанк", "ВЕБ", банки "Зеніт" і "Санкт-Петербург".

У міністерстві пояснили, що пов'язаними з енергетикою вважатимуться трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, перероблення, зрідження, транспортування або купівлі нафти й інших енергоресурсів, включаючи зріджений природний газ, деревину, вугілля й уран.

Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, пов'язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.

Документ Мінфіну США

Скріншот документу Мінфіну США

Скріншот документа Мінфіну США

Нагадаємо, вчора Financial Times оприлюднив інформацію, що, попри обіцянки мінімізувати свою присутність у Росії після повномасштабного вторгнення в Україну, сім найбільших європейських банків за розміром активів у країні заплатили Кремлю понад 800 мільйонів євро податків минулого року. Це в чотири рази більше, ніж до великої війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.04.2024 11:22