Фото: Pixabay

США ввели нові санкції проти Росії: стосуються імпорту нафти та алмазів

Сполучені Штати Америки 8 лютого запровадили нові санкції проти Російської Федерації. Обмеження стосуються імпорту алмазів та нафти.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) вживає другий у 2024 році захід щодо забезпечення обмеження цін, запроваджуючи санкції щодо чотирьох організацій і визначаючи одне судно як заблоковане майно. Мережа цих організацій і судно були залучені в схему порушення цінового ліміту наприкінці 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мережа компаній (Zeenit, Talassa, NS Leader Shipping і Oil Tankers SCF) і судно були залучені до схеми порушення цінового ліміту наприкінці 2023 року. Вони допомагали Росії обходити санкції.

Крім того, міністерство фінансів США видало два рішення, що забороняють імпорт певних категорій алмазів, видобутих в Росії. По-перше, мінфін заборонив імпорт непромислових алмазів, видобутих в Росії, незалежно від того, чи були вони істотно перетворені в третій країні. Дані обмеження набувають чинності 1 березня 2024 року (для деяких категорій алмазів з 1 вересня). Ще одна постанова стосується заборони імпорту ювелірних виробів з діамантами й алмазами, які походять з Росії або експортуються звідти.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Водночас за даними Bloomberg Рада Європейського Союзу у 13-й пакет санкцій проти Російської Федерації планує додати обмеження для компаній, які забезпечували транспортування та логістику боєприпасів з Північної Кореї до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 22:19