Скріншот з відео

США зараз не бачать ознак того, що Росія готує ядерний удар по Україні, — речник Держдепу

На сьогодні Сполучені Штати Америки не бачать реальних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю для удару по Україні.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, пише "Голос Америки".

Він назвав безрозсудне "брязкання ядерним арсеналом" неприпустимим, але Штати не змінюватимуть свою позицію стратегічного стримування попри ці погрози. Міллер наголосив, що Вашингтон, як і раніше, стежить за ситуацією.

"Ядерна риторика Росії безрозсудна і безвідповідальна протягом усієї війни, однак ми не бачимо ніяких підстав для змінення своєї ядерної позиції у відповідь на заяви РФ. Наразі відсутні жодні ознаки того, що Росія збирається застосувати ядерну зброю проти України", — сказав Міллер.

Нагадаємо, 6 травня Міністерство оборони Росії заявило про підготовку до ядерних навчань. Зокрема, війська країни-агресорки відпрацьовуватимуть підготовку до застосування тактичної ядерної зброї. Кремль назвав таке рішення відповіддю на "провокаційні дії" країн Заходу. У Пентагоні заявили, що плани Росії провести ядерні навчання є черговим прикладом безвідповідальної риторики Кремля.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що російська влада може використовувати інформаційну операцію про ядерну зброю з метою відмовити країни Заходу допомагати Києву й залякування західних політиків, щоб вони не дозволили Збройним силам України використовувати надані системи для атак на військові об'єкти в Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 08:36