Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Стоять в казармах на всяк випадок": Боррель закликав країни ЄС передати Україні системи ППО

Євросоюз має надати Україні системи протиповітряної оборони та не повинен покладатися лише на Сполучені Штати Америки у питанні підтримки України.

Про це у середу, 17 квітня, заявив на саміті міністрів закордонних справ держав "Великої Сімки" високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, пише "Радіо Свобода".

"Ми не можемо лише покладатися на США, ми повинні взяти на себе відповідальність і перестати говорити "о, США це зроблять". Ми повинні це зробити. У нас є Patriot, у нас є протиракетні системи. Треба забрати їх із наших казарм, де вони стоять про всяк випадок, і відправити в Україну, де вирує війна", — заявив Боррель.

Таким чином політик дав відповідь на питання з приводу підтримки ППО України та висловив впевненість, що країни ЄС врешті-решт нададуть необхідну допомогу, але "робити це потрібно швидко". Також він додав, що "внутрішня політика в США" уповільнює підтримку України.

"Я був у Вашингтоні й казав: те, що відбувається в Європі, має значення для вас", — підкреслив дипломат.

Нагадаємо, раніше Жозеп Боррель заявив, що європейці повинні знайти нові способи, щоби профінансувати підготовку до потенційно ширшої війни на континенті. Адже повномасштабний конфлікт у Європі більше не є фантазією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 16:49