Фото: e-news.su

Створений для еліти Кремля: у британській розвідці розповіли про військовий підрозділ "Барс Каскад"

Британська розвідка в контексті історії блогерки Олени Бліновської та її чоловіка розповіла про спеціально створений в армії Російської Федерації підрозділ "Барс Каскад" для представників еліти. Він діє далеко від лінії фронту.

Про це йдеться у розвідувальному огляді британського міноборони за 22 квітня.

В огляді зазначили, що підрозділ під назвою "Барс Каскад" є дітищем заступника голови Державної думи РФ з питань оборони Дмитрієм Сабліним. Військове формування спеціалізується на операціях за допомогою дронів і переважно дислокується далеко від лінії бойових дій.

"Барс Каскад" діє з жовтня 2022 року, а до його складу увійшли щонайменше 10 членів партії "Єдина Росія" та сини високопосадовців Кремля. За даними британської розвідки, зарахованим представникам еліти надається охорона.

Для чого створювали "Барс Каскад"

Зарахування до "Барс Каскад", ймовірно, дозволяє представникам кремлівської еліти обійти встановлену російським законом вимогу військової служби. При цьому їм гарантують безпеку та потенційну прихильність керівництва РФ.

Справа Бліновської: що відомо

У випадку з Оленою Бліновською, як зазначає розвідка, її чоловік Алєксєй вступив до підрозділу, аби його дружина мала змогу уникнути тюремного покарання за ухилення від сплати податків.

"Випадок Бліновського — перший зафіксований, коли людина вступила до підрозділу, щоб допомогти члену сім'ї уникнути в'язниці", — йдеться у зведенні британської розвідки.

У квітні 2023 року Бліновській оголосили обвинувачення в несплаті податків і відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом. У січні 2024-го її перевели з-під домашнього арешту в СІЗО.

Нагадаємо, злочинці приватної військової компанії "Вагнера" розпочали масштабне вербування на тимчасово окупованих територіях українців. Йдеться про чоловіків віком від 22 до 50 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 13:47