Фото: Facebook Рустема Умєрова

Створення Сил безпілотних систем у ЗСУ: уряд підтримав проект указу Зеленського

У вівторок, 7 травня, Кабінет міністрів підтримав проект указу президента Володимира Зеленського про створення окремого роду військ в ЗСУ — Сил безпілотних систем. Він був напрацьований Міністерством оборони спільно з Генеральним штабом.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр оборони Рустем Умєров. За словами посадовця, це стратегічний крок для України в умовах зростальної загрози з боку Росії.

"Сили безпілотних систем — це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях — стратегічному, оперативному і тактичному — за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі", — написав Умєров.

Очільник українського Міноборони наголосив, що для реалізації цієї ініціативи його відомство підготує та внесе на засідання уряду відповідний проект закону України.

"Створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню нашої обороноздатності", — додав Рустем Умєров.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що створення в українських Силах оборони окремого роду — Сил безпілотних систем — це не питання майбутнього, а те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах.

Нагадаємо, що 1 лютого міністр оборони України Рустем Умєров разом із міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командами міністерств провели зустріч з понад 120 виробниками БпЛА. За результатами зустрічі анонсовано збільшення кількості безпілотників для потреб військових.

Своєю чергою заступник міністра оборони Олександр Павлюк заявив, що українська влада розуміє важливість технологій, тому ініціювала створення Сил безпілотних систем як самостійного роду військ у складі Збройних сил. Безпілотники довели свою ефективність під час ведення бойових дій на лінії зіткнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 19:39