Те, що залишилося від Кринок на Херсонщині. Джерело: Telegram-канал Дениса Казанського

Тривають бої поблизу села Кринки на Херсонщині: в ISW розповіли, через що окупанти не можуть повернути позиції

На лівому березі Дніпра на Херсонщині ситуація залишається складною. Рашисти не припиняють спроби повернути собі позиції, які звільнили українські військові. Однак наші воїни відбивають усі атаки.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики розповіли, що 23 січня на лівому березі Херсонської області тривали обмежені позиційні бої. Російські й українські джерела поінформували про продовження боїв біля Кринок.

Деякі російські блогери стверджували, що українські сили проводять атаки в Кринках і навколо них рідше, але російські війська не можуть повернути позиції чи очистити населений пункт через постійну роботу українських безпілотників у цьому районі.

Загалом село Кринки знищене фактично повністю, тож там важко втримувати позиції. Однак українські військові наразі відбивають усі атаки противника.

Крім того, речниця Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк, характеризуючи ситуацію на Південному напрямку, заявила, що російські війська користуються ясними погодними умовами на Півдні України, щоби посилити удари безпілотників по Херсонській області й Очакові Миколаївської області.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, декілька днів тому Гуменюк розповідала, що ситуація у Кринках Херсонської області важка. Ворог потужно тисне вогнем на населений пункт. У ньому немає жодної вцілілої будівлі. Однак, попри постійні бойові дії та спроби ворога вибити українські підрозділи, захисникам вдається утримувати позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 07:17