Фото: для ілюстрації. Джерело: ДБР

Трьох колишніх посадовців Держгеокадастру підозрюють у незаконній роздачі понад 20 га землі

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом колишнім начальникам головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Їм інкримінують незаконну передачу земель у приватну власність. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, упродовж тривалого часу підозрювані без проведення належних перевірок видавали накази про безоплатну передачу у приватну власність земельних ділянок особам, які раніше вже скористалися правом безоплатного отримання ділянки.

Зазначається, що слідством виявлено 11 фактів незаконної передачі земельних ділянок у приватну власність загальною площею у 20 гектарів. Наразі на ці земельні ділянки накладено арешт. Екс-посадовцям оголошено про підозру про службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

За цей злочин фігурантам загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

Нагадаємо, 6 травня працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо чотирьох правоохоронців, яких підозрюють у хабарництві. За гроші вони вирішили не притягувати до кримінальної відповідальності шістьох осіб, які влаштували розбійний напад та викрадення людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.05.2024 07:31