Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Що буде з тарифами на тепло в новому опалювальному сезоні: роз'яснення Шмигаля

Тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні не зміняться. Відповідне рішення у вівторок, 22 серпня, ухвалив уряд.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, продовжено дію покладення спеціальних обов'язків на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 гривень за кубічний метр.

"Це рішення — частина комплексних заходів з підготовки до зими. Працюємо над тим, щоб в оселях кожного українця було світло й тепло, а наша критична інфраструктура отримала надійний захист від російських ракет і дронів", — зазначив Шмигаль.

Зміни до постанови про заборону збільшення тарифів на тепло будуть діяти до 15 квітня 2024 року включно.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні стартує опалювальний сезон. Хоч більшість субсидій на житлово-комунальні послуги будуть перепризначені автоматично, провести контроль виділення державних коштів необхідно. Так, українці можуть навіть не виходячи з дому дізнатися, чи нараховано їм субсидію. В режимі онлайн також можна дізнатися про її розмір. Для цього необхідно зайти на портал Міністерства соціальної політики.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, що до кінця опалювального сезону 2024 року тарифи на електрику змінювати не будуть. Восени громадяни платитимуть за електричну енергію 2,64 грн за кіловат-годину, незалежно від обсягів споживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.08.2023 17:27