Фото: Офіс президента

Що гальмує постачання зброї Україні: жорстка заява президента Литви

Корупція в Україні гальмує постачання зброї від західних союзників. Це завдає величезної шкоди репутації нашій державі.

Таку заяву зробив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє телерадіокомпанія LRT.

"Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців", — сказав глава держави.

Науседа наголосив, що якщо виборці бачать, що в країні, якій спрямовується допомога, відбуваються великі корупційні скандали, це завдає величезної шкоди репутації цій державі.

Варто відзначити, що таку заяву Науседа зробив після того, як президент України Володимир Зеленський у неділю ухвалив рішення замінити міністра оборони Олексія Рєзнікова на Рустема Умєрова, який з минулого року очолював Фонд держмайна.

Хоча Зеленський у своїй заяві не згадав корупцію, останнім часом у Міноборони України розпочалися розслідування щодо зловживань і корупції під час закупівель.

Нагадаємо, у неділю 3 вересня про зміни в оборонному відомстві країни офіційно повідомив президент Володимир Зеленський. На його думку, міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Зеленський зазначив, що очікує підтримки парламенту щодо кандидатури на посаду очільника Міноборони Рустема Умєрова.

Вже 4 вересня Олексій Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради.

Варто зауважити, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляв, що голосування за ротації в Міністерстві оборони відбудуться вже цього тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 13:04