Фото: Дмитро Медведєв. Джерело – росЗМІ

Що стоїть за "формулою миру" Медведєва: аналітики розкрили наміри Кремля

Заступник голови ради безпеки Росії Дмитро Медведєв опублікував докладний заклик до повної ліквідації української держави та її приєднання до Російської Федерації відповідно до того, що він евфемістично назвав "формулою миру". 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, вимоги Медведєва не є новими, а скоріше відображають реальні наміри Кремля щодо України — наміри, які не залишають місця для переговорів з іншими цілями, крім встановлення точних умов повної капітуляції України. Медведєв розпочинає "мирний план" з риторичного позбавлення України її суверенітету, називаючи її "колишньою" країною та вкладаючи назву Україна у лапки. 

Медведєв виклав сім пунктів своєї "формули миру", яку він сардонічно назвав "спокійною", "реалістичною", "гуманною" та "м'якою". Ці сім пунктів включають: визнання Україною своєї військової поразки, повну та беззастережну капітуляцію України та повну "демілітаризацію"; визнання всім міжнародною спільнотою "нацистського характеру" України та "денацифікація" українського уряду; заяву Організації Об'єднаних Націй (ООН), що позбавляє Україну статусу суверенної держави згідно з міжнародним правом, а також заяву про те, що будь-яким державам-наступникам України буде заборонено приєднуватися до будь-яких військових союзів без згоди Росії; відставка всієї української влади та негайні тимчасові парламентські вибори; Українські репарації будуть виплачені Росії; офіційне визнання тимчасовим парламентом, який буде обрано після відставки нинішнього уряду України, того, що вся українська територія є частиною Росії, та ухвалення закону про "возз'єднання", внаслідок якого українські території увійдуть до складу Російської Федерації; і, нарешті, розпуск тимчасового парламенту та визнання ООН "возз'єднання" України з Росією.

Тон поста Медведєва навмисно сардонічний, а заклики, які він робить, здаються крайніми, але кожен із семи пунктів медведівської "формули миру" є реальним та центральним елементом ідеології Кремля, а також заявлених цілей та виправдань війни — Медведєв просто спростив ситуацію та синтезував їх в один жорстокий пост у Telegram. 

Перші два із семи пунктів передбачають повну військову поразку, роззброєння, "демілітаризацію" та "денацифікацію" України. Президент Росії Володимир Путін назвав повну "демілітаризацію" (позбавлення України всіх її військових можливостей та можливостей самооборони) та "денацифікацію" (повну зміну режиму) головними цілями Росії в Україні, коли спочатку оголосив про вторгнення 24 лютого 2022 року.

Путін оголосив про вторгнення до України. та інші кремлівські чиновники часто знову підкреслювали ці цілі наступні два роки війни. Заклики Медведєва до відставки всієї української влади та створення нового тимчасового уряду — це заклики до зміни режиму, просто зроблені з більшою конкретизацією методів. Вимога про те, щоб будь-якій державі-наступнику України було заборонено вступати у військові союзи без дозволу Росії, є закликом до постійного нейтралітету України, вимогою, яку Путін та інші кремлівські чиновники повторюють регулярно.

Путін встановив принципи, які узгоджують цілі Кремля в Україні із сімома пунктами Медведєва у путінському есе 2021 року "Про історичну єдність росіян та українців". У цій статті Путін заявив, що українці та росіяни історично є одним єдиним народом, який був насильно та несправедливо розлучений зовнішніми мерзенними силами. Путін використав це есе, щоб підірвати суверенітет України та претензії на її власний політичний, соціальний, історичний, мовний та культурний розвиток — всі ці припущення лежать в основі закликів Медведєва розпустити Україну як юридичну особу та повністю включити її до складу Російської Федерації. 

Путін та інші російські офіційні особи вже давно встановили інформаційні умови для визначення України як невіддільної частини території Росії та поставили за мету РФ в Україні як "возз'єднання" українських територій з їхньою ймовірною історичною батьківщиною. "Формула миру" Медведєва ясно і жорстоко висловлює те, чого Путін і Кремль вже давно вимагають у дещо евфемістичних фразах: світ для Росії означає кінець України як суверенної та незалежної держави будь-якого типу з будь-якими кордонами. Тим, хто виступає за примус України до вступу в переговори з Росією, слід було б взяти до уваги цю російську позицію, що постійно повторюється.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заявив, що для Росії війна проти України — це питання життя та смерті. До того ж господар Кремля звинуватив Захід у тому, що для цих країн війна в Україні — це "питання тактичного становища".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 11:14