Фото ілюстративне зі соцмереж

Що відбувається під Часовим Яром: у ЗСУ розповіли про ситуацію в гарячій точці

Російські окупанти, використовуючи перевагу в повітрі, здійснюють штурми поблизу Часового Яру Донецької області за допомогою артилерії й авіації. Однак ситуація там контрольована, окупантів у місті немає.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація контрольована. Противника ні в місті, ні околицях немає. Але ворог використовує перевагу в повітрі, в ракетах, в артилерійських боєприпасах, щоби досягнути своєї мети — вийти на кордони Донецької області", — зазначив він.

За його словами, тактика ворога незмінна — велика кількість піхоти та штурмові дії.

"Штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки артилерії й авіації, яка дошкуляє керованими авіабомбами. Росіяни стягують час від часу велику кількість артилерії, попри те, що йде наша масштабна контрбатарейна боротьба", — розповів речник.

Він акцентував, що більша частина ударів якраз припадає саме на Часів Яр. За словами Волошина, ворог намагається підвести своїх військових максимально близько до лінії зіткнення, щоби вони перейшли до штурму, але наші захисники роблять можливе та неможливе, відбиваючи ці штурми.

Як відомо, Часів Яр Донецької області залишається під контролем українських сил. При цьому жорсткі бої тривають у районах Первомайського та Водяного, а також на схід від Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону ЗСУ. Наприкінці лютого 2024 року повідомлялося, що російські війська зробили спробу наступу на лінії "Часів Яр — Хромове — Бахмут". Тоді ворог відступив через втрату великої кількості броньованої техніки.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що українські військові продовжують стримувати штурми росіян на різних напрямках фронту. Однак найближчими місяцями ситуація там залишатиметься дуже непростою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 20:57