Фото: Генштаб ЗСУ

Що відбувається у районі Кринок та звільненого острова Нестрига: відповідь ЗСУ

Російські загарбники протягом 3 травня двічі штурмували острів Нестрига в Херсонській області. Також було сім спроб ворожих наступів в районі Кринок, проте всі вони виявились безрезультатними.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

"Що стосується Нестриги, то вчора, було дві спроби штурмів", — йдеться у заяві військового.

Плетенчук також зазначив, що територію острова Нестриги важко назвати плацдармом.

"Уявіть собі правий берег річки Дніпро і там розташовується багато острівків. Це такий рибацький рай. Ця група островів — вони досить маленькі, хоча Нестрига за своєю площею більший, ніж два найближчі населені пункти Кизомис і Велетенське", — резюмував Дмитро Плетенчук.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 11 безрезультатних атак.

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" заявляв, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Водночас заступник начальника оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі вважає, що Росія не зможе захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня.

За даними аналітики американського Інституту вивчення війни, утримання позицій у Часовому Яру є вкрай важливим для Збройних сил України, адже у разі захоплення міста ворог зможе розширити свої наступальні дії на фронті.

Своєю чергою заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що окупація Часового Яру на Донеччині російськими військами є питанням часу. Україні бракує зброї для відбиття ворожих атак на усій лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 10:57