Фото: Анна Музичук / FIDE

Турнір претенденток-2024: українка Музичук не потисла руку нейтральній шахістці з паспортом РФ

Українська шахістка Анна Музичук зустрічалась з нейтральною шахісткою з паспортом Російської Федерації Катериною Лагно на Турнірі претенденток-2024. Наша землячка не потисла руку суперниці перед стартом гри.

Відповідне відео можна переглянути на Youtube-каналі FIDE. У підсумку третій тур Анна Музичук звела поєдинок до нічиєї з росіянкою Лагно — 0,5:0,5.

Варто зазначити, що на старті Турніру претенденток у Торонто Музичук внічию розіграла першу партію з представницею Болгарії Нургюл Салімовою. У другому турі наша спортсменка поступилася нейтральній шахістці з російським паспортом Олександрі Горячкіній, якій теж відмовилась тиснути руку.

Обмеження щодо представників РФ та Білорусі на Олімпіаді

  • Медалі, виграні росіянами та білорусами спортсменами, не відображатимуться у загальному заліку Олімпіади.
  • До змагань не будуть допущені спортсмени, які підтримують війну в Україні й ті, хто уклав контракт із російськими чи білоруськими військовими чи силовими структурами.
  • Прапор, гімн, кольори або будь-які інші символи Росії та Білорусі не вивішуватимуться на Олімпійських іграх у Парижі.
  • Ніхто з чиновників Росії та Білорусі не буде запрошений або акредитований на Олімпійські ігри в Парижі.

Нагадаємо, раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Раніше виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 07.04.2024 12:57