Фото: Генштаб ЗСУ

У Bloomberg розповіли, чи здатна допомога від США переломити хід війни в Україні

Схвалення США на надання допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів дає рятувальне коло для українських Збройних сил, хоча саме воно навряд чи зможе переламати хід війни.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, багато залежатиме від того, наскільки швидко допомога США зможе дістатися лінії фронту після того, як Палата представників схвалила військову та економічну допомогу 20 квітня. Оскільки прийняття пакету заходів у Конгресі застопорилося на шість місяців, київські військові зіткнулися з дедалі гострішим браком боєприпасів та живої сили, тоді як кремлівські сили користуються своєю перевагою.

За словами Миколи Бєлєскова, наукового співробітника Національного інституту стратегічних досліджень у Києві, ця допомога дає перепочинок українським Збройним силам і допоможе їм уповільнити просування Кремля, провести "ефективну оборону" та мінімізувати втрати. Але для подальшого розвитку, за його словами, потрібна додаткова допомога, а це важка перспектива в США через опір республіканців у Конгресі.

"Питання у тому, чи буде допомога і в якому обсязі у 2025 році й надалі — оскільки стратегія Путіна полягає у вичікуванні", — сказав він.

Нагадаємо, керівник сенатського комітету з розвідки Марк Ворнер заявив, що США мають намір відправити допомогу Україні вже цього тижня. Серед іншого, пакет міститиме далекобійні ракети ATACMS.

Раніше повідомлялось, що затверджена Палатою представників допомога США Україні може стати останньою перед тривалою перервою. Тому Європі варто активізувати зусилля та підтримку Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 08:29