Фото: Міноборони РФ

У Центрі нацспротиву пояснили, навіщо Пригожину потрібні табори для "вагнерівців" у Білорусі

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин використовує територію Білорусі як хаб для перепідготовки своїх найманців. Начебто там бойовики тренуються перед відправкою у країни Африки.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

"За інформацією від підпілля, черговий борт з найманцями ПВК "Вагнера" днями вилетів з Білорусі до Західної Африки, в район Нігера. Процес перепідготовки "вагнерівців" на базі таборів в РБ триває. Таким чином "Вагнер" виступає експортером війни з України по всьому світу", — йдеться у повідомленні.

Переворот у Нігері

У Нігері 26 липня стався військовий переворот. Заколотники заявили, що скинули демократично обраного президента Мохамеда Базума і поклали край погіршенню ситуації з безпекою в африканській країні. Члени президентської охорони Нігеру оточили президентський палац і затримали президента. Вже пізно ввечері в середу оголосили по державному телебаченню, що всі державні інституції призупинили свою роботу, а ситуацію контролюють сили безпеки, закликали зовнішніх партнерів не втручатися.

Так звана група Національної ради захисту країни заявила, що повітряні та наземні кордони закриті, запроваджена комендантська година до стабілізації ситуації.

Згодом радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія безпосередньо причетна до перевороту у Нігері.

А 7 серпня стало відомо, що військова хунта, яка захопила владу в Нігері, звернулася до російської приватної військової компанії "Вагнера" із проханням допомогти дати відсіч країнам західноафриканського блоку.

Нагадаємо, найманців ПВК "Вагнера" помітили поблизу білорусько-польського кордону. Їхнє пересування зафіксували приблизно за два кілометри до межі між країнами. У польській владі також підтвердили спробу прориву кордону найманцями Пригожина. Тож планують серйозне посилення кордону або й зовсім його закриття, адже розуміють, що провокації з боку "вагнерівців" будуть продовжуватись. При цьому як наземні, так і повітряні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 13:35