Фото: val.ua

У Чернігові стався транспортний колапс: влада міста повідомляє про корупцію в ОВА

У Чернігові ввечері 1 травня автобуси не вийшли на маршрути через те, що міська військова адміністрація блокує виплати для перевізників. Місцева влада прийняла рішення скликати Раду оборони області.

Про це повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

Посадовець наголосив, що о 07:00, як тільки автобуси не вийшли на маршрути в обласному центрі, ним було прийнято рішення скликати Раду оборони області. За словами Чауса, одночасна відмова перевізників (приватного транспорту) виконувати умови договору — це саботаж під час війни. Він заявив, що це не лише нарощує соціальну напругу, а й ставить під сумнів реагування за необхідності евакуації. 

"Доручив правоохоронним органам розібратися в ситуації: вивчити як безпекову складову, так і економічну, через призму ефективного використання місцевого бюджету та діяльності конкретних підприємств. Доручив профільному департаменту ОДА розглянути можливість збільшити кількість транспортних одиниць на приміських маршрутах, що курсують і містом. А також актуалізувати перелік перевізників, які готові надавати послугу у міжконкурсний період", — йдеться у заяві Чауса.

Посадовець підкреслив, що завдання номер один для всіх — негайно розблокувати транспортну ситуацію, адже щодня всі жителі Чернігова, які користуються і не користуються громадським транспортом, сплачують чотирьом приватним перевізникам не лише за послуги, а й інвестують в розвиток приватного транспорту, маючи комунальний. Він заявив, що нещодавно тариф на перевезення був знову збільшений і став чи не найбільшим в Україні — 17 гривень.

"У програму компенсації, яку розробляла сама ж міська рада, закладено 75 мільйонів гривень, по кошторису — 6 мільйонів в місяць. А вже було 8 і от — 9…Тенденція насторожує. До слова, ці ж перевізники сьогодні вийшли на приміські маршрути, що мають за маршрутом кілька зупинок по Чернігову та везуть по місту за ті ж 17 гривень. Компенсації такі маршрути не мають. Але ж їдуть, вигідні. Добре, що таких штучно створених проблем не було в березні 2022 року. Погано — війна ж не закінчилася", — написав Чаус.

Своєю чергою виконувач обов'язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако звернувся до Ради оборони області терміново скасувати рішення начальника військової адміністрації Чернігова та відновити рух транспорту в місті.

"Зараз терміново необхідно провести Раду оборони області. Дії голови Чернігівської МВА Брижинського в умовах воєнного стану несуть загрозу безпеці чернігівців. Прошу голову ОВА вжити невідкладних заходів щодо подолання наслідків дій підлеглого чиновника та відновлення руху транспорту в місті. Звертаюся до правоохоронців перевірити наявність корупційної складової та ознак порушення закону в діях Д. Брижинського", — пише Ломако.

Він також звернувся до перевізників, наголосивши, що їхня діяльність містить значну складову соціальної відповідальності. 

"Прошу вжити всіх необхідних заходів та знайти можливість відновлення роботи транспорту, попри всі несприятливі обставини", — написав виконувач обов'язків Чернігівського міського голови.

Чому перевізники не вийшли на маршрути

За словами Олександра Ломака, транспортний колапс у Чернігові стався через рішення призначеного зверху чиновника — начальника військової адміністрації Чернігова Дмитра Брижинського

Він наголосив, що місто відмовилося на вимогу чиновника віддати частину землі наближеним до нього особам і він заблокував платежі перевізникам. 

"Навіть підставу вигадав: начебто проти збільшення суми компенсації перевізникам. Але це не так. Брижинський підписав платіжки із необхідною сумою в 9 мільйонів гривень 15 лютого за надані послуги в січні. Таку саму платіжку, на суму у 9 мільйонів, згідно з графіком він підписав у березні. А у квітні почався шантаж через земельне питання. Місто отримало чіткий сигнал Брижинського: не отримає землю — не буде їздити транспорт", — написав Ломако.

Що відомо про Дмитра Брижинського

Дмитро Брижинський народився 3 червня 1980 року в місті Сновськ. Він полковник Збройних сил України, з вересня 2022 року обіймає посаду начальника відділу оперативного управління штабу командування Сухопутних військ.

У 1997 році вступив до Харківського інституту танкових військ, який закінчив у 2001 році з відзнакою. Після цього навчався у Чернігівському державному інституті економіки і управління за спеціальністю "Фінанси". Також вивчав право у Національному університеті "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, який закінчив у 2010 році. У 2018 році отримав диплом Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. У 2021 році закінчив Національний університет "Чернігівська політехніка" за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

Навесні 2014 року Брижинський очолив ротно-тактичну групу від 1-ї окремої танкової бригади, яка прикривала державний кордон на ділянці Ямпіль-Шостка в Сумській області.

У червні 2014 року очолив батальйонно-тактичну групу 1-ї окремої танкової бригади на базі механізованого батальйону, відправився воювати на Луганський напрямок в районі населеного пункту Щастя. Підрозділи батальйону блокували російську окупацію по рубежу Біле-Родакове-Шишкове-Стукалова Балка-Красний Яр-Вергунка. Через декілька тижнів його перевели до Оперативного командування "Північ" на посаду старшого офіцера управління оперативної підготовки оперативного управління.

У березні 2019 року очолив 93-тю окрему механізовану бригаду "Холодний Яр", і саме під його командуванням в жовтні 2021 року на Донбасі вперше застосували "Байрактар".

Раніше був начальником штабу та першим заступником командира військової частини 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського. Під командуванням Дмитра Брижинського бригада воювала на Авдіївському напрямку, а також на Луганщині — у районі Новотошківського, Бахмутської траси та Кримського.

18 лютого 2020 року бригада відбила штурм окупантів, які застосували танки і важку артилерію. Бригада втримала свої позиції й завдала суттєві втрати противнику. Під час повномасштабного наступу росіян керував обороною міста Чернігів.

Нагадаємо, Владислав Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду Державною прикордонною службою у воєнний час міський голова Атрошенко скерував свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

7 грудня 2022 року за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області ухвалив рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, 7 грудня Атрошенко відреагував на це рішення й звинуватив президента Володимира Зеленського у тиску на антикорупційні органи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 12:59