Фото: Twitter Прайса

У Держдеп США викликали посла Росії через збитий БпЛА: Міноборони РФ відреагувало

Російського посла викликав Державний департамент США через інцидент зі збитим дроном над Чорним морем. Американці планують висловити "рішучі заперечення" з приводу поведінки РФ.

Таку заяву зробив речник Держдепартаменту Нед Прайс, пише журналістка The Baily Beast Шенон Варва у Twitter.

"Державний департамент викличе російського посла в департамент, щоб висловити "рішучі заперечення" з приводу поведінки Росії. Процес виклику йде/очікується сьогодні в другій половині дня", — написала вона.

Відповідь Міноборони Росії не змусила себе чекати. У міністерстві прокоментували інцидент з американським БпЛА.

Росіяни заявили, що вранці 14 березня в районі Кримського півострова було зафіксовано політ американського БпЛА у напрямку державного кордону Російської Федерації. Політ безпілотника США здійснювався з вимкненими транспондерами з порушенням меж району режиму використання повітряного простору.

"Після виявлення американського безпілотника у повітря було піднято винищувачів", — заявили у відомстві.

Також у Міноборони РФ додали, що внаслідок різкого маневрування безпілотник США перейшов у некерований політ із втратою висоти та зіткнувся з водною поверхнею.

Стверджується, що російські винищувачі бортове озброєння не застосовували, з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали й без проблем повернулися на аеродром базування.

Нагадаємо, у середу, 15 березня, пройде нове засідання формату "Рамштайн". Подробиці майбутньої зустрічі поки не розголошуються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2023 21:10