Скріншот з відео

У Держдепі США анонсували нові пакети військової допомоги Україні

Україна вже найближчим часом може отримати нові пакети військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Це дасть змогу країні вийти на колишній рівень збройних постачань.

Таку заяву зробив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

На запитання журналістів, чи будуть США прискорювати постачання озброєнь Києву на тлі останньої ракетної атаки Росії, представник Держдепу наголосив, що додаткових оголошень щодо цього він не має. Водночас він нагадав, що американці нещодавно надали Україні допомогу в розмірі понад 1 мільярд доларів.

"Ми працюємо над іншими пакетами. Я думаю, ви можете очікувати, що ми повернемося до того темпу, в якому ми перебували до перерви у фінансуванні", — додав Міллер.

Посадовець також підкреслив, що слід очікувати оголошення нових пакетів допомоги.

Як відомо, після 21 засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагона Ллойд Остін підтвердив, що США надають шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI. Програма USAI передбачає, що уряд США укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нового озброєння для України, а не постачає обладнання зі своїх складів.

Водночас радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS і їхні постачання триватимуть і в майбутньому.

Нагадаємо, що 29 квітня керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Раніше речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявляла, що Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки. Його оголосили минулого тижня після ухвалення Конгресом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.05.2024 23:13