Фото ілюстративне. Джерело: censor

У "Дії" запустили нову послугу: відтепер там можна знайти найближче укриття

У застосунку "Дія" з'явилася нова корисна послуга. Відтепер українці зможуть легко знайти найближчі та найзручніші укриття через додаток.

Про  це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

"Відтепер у "Дії" можна дізнатися, де знаходиться найближче укриття", — написав він у Telegram.

За його словами, громадяни України матимуть доступ до інформації про розташування укриттів, а отже — швидкий доступ до безпеки.

"Працівники ДСНС та поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження для актуалізації даних щодо стану укриттів. І головне — їхньої доступності для населення", — проінформував Клименко.

Міністр заявив, що наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають нормам, збільшилася майже на дві тисячі. Станом на 8 лютого вже близько 84% з понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту на підконтрольній Україні території відповідають встановленим нормам. Він підкреслив, що на початок повномасштабного вторгнення цей показник був втричі меншим.

Клименко додав, що дані з Єдиної інформаційної системи обліку укриттів відображатимуться у "Дії". До того ж біля адреси кожного об'єкта буде прикріплене фото та детальний опис.

"Все задля зручності громадян. Крокуємо у цифрове, а головне — безпечне майбутнє", — наголосив міністр.

Варто додати, що з міркувань безпеки послуга буде недоступною в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо, 6 лютого віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував, що найближчим часом на порталі "Дія" відбудеться низка змін. Зокрема, з'явиться можливість онлайн одруження по відео.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 08.02.2024 15:37