Фото: ілюстративне Джерело: Pixabay

У Дніпрі через нічний обстріл евакуювали лікарню й зачинили школи, — мер

Увечері понеділка, 12 лютого, у Дніпрі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. У низці районів міста були зафіксовані перебої з електро- та водопостачанням. У зв’язку з цим було проведено евакуацію лікарні та зачинено школи.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов у своєму Telegram-каналі.

"Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи. Бо, за прогнозами, найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде", написав посадовець.

Пізніше він повідомив про пошкодження цивільної інфраструктури міста та зазначив, що комунальники працюють над усуненням наслідків російського обстрілу.

"Через нічний обстріл РФ у Дніпрі пошкоджено деяку цивільну інфраструктуру. Комунальні служби роблять все можливе для усунення наслідків",  зазначив мер. 

Він додав, що поки зігрітися та підзарядити гаджети можна у пунктах незламності, яких по Дніпру нараховується більше сотні.

"Там є все необхідне. Генератори, альтернативні джерела опалення, мобільний зв'язок та інтернет. І звісно — питна вода та гарячі напої", нагадав Філатов і додав, що у місті також працюють пункти відповідального бізнесу.

Що відомо про нічний обстріл Дніпра

Вночі проти 13 лютого російські загарбники атакували дронами Дніпро та область. Зафіксовано влучання по енергетичному об'єкту. За словами голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, під вогнем окупантів опинилися енергетичний та інфраструктурний об'єкти. На обох об'єктах спалахнули пожежі, які оперативно загасили. 

Перебої з водопостачанням

Крім того, за даними "Дніпроводоканалу", у місті після вибухів у звʼязку з перебоями світла зупинилась насосна станція на житломасиві "Лівобережний-3", також частково припинено водопостачання.

Пошкодження ТЕС

Водночас у ДТЕК зазначили, що у ніч на 13 лютого внаслідок обстрілу постраждала одна з теплоелектростанцій. Проте регіону, у якому відбулося пошкодження енергооб'єкта, компанія не називає. Наголошується, що внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії. У компанії додають, що після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, вночі 13 лютого війська країни-агресорки випустили по Україні понад два десятки іранських дронів-камікадзе типу "Шахед". У результаті бойової роботи знищено 16 ударних БпЛА ворога у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 10:36