Фото ілюстративне: Джерело: newsgeorgia

У Грузії звинуватили Євросоюз у "пригнобленні" країни

Керівна партія країни "Грузинська мрія" незадоволена начебто несправедливим ставленням до Грузії порівняно з іншими державами, які хочуть приєднатись до Європейського Союзу. У Тбілісі звинуватили ЄС у "пригнобленні".

Про це повідомило видання SOVA. Журналісти нагадали, що недавно Єврокомісія оголосила про досягнення значного прогресу Боснією та Герцеговиною у процесі євроінтеграції, а саміт ЄС дав "зелене світло" початку переговорів з балканською державою.

Однак рішення щодо Боснії вдарило по самолюбству "Грузинської мрії", оскільки та запевняє, що Тбілісі заслуговує на місце в Євросоюзі більше за інших.

"Зараз є рішення про відкриття переговорів щодо України, Молдови та Боснії та Герцеговини, що знову показує несправедливість. Грузія, яка є лідером порівняно з усіма трьома країнами абсолютно за всіма параметрами, пригноблена. Ця несправедливість з боку ЄС дуже сумна. Це ще раз свідчить, що, на жаль, рішення не ґрунтуються на заслугах. Сподіваюся, Євросоюз цього року нарешті ухвалить справедливе рішення щодо Грузії", — заявив спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі.

Зі схожою риторикою виступив і генеральний секретар "Грузинської мрії" Каха Каладзе. Він заявив про "брудну кампанію" з боку Брюсселя.

"Це політичне рішення, і в нього є свої причини. Головною причиною стало бажання дестабілізації в країні, щоби народ протиставити владі. І був дуже простий меседж: ось ви, грузини, гарний народ, заслуговуєте на статус, але ваша влада... Ось така брудна цілеспрямована кампанія", — заявив Каладзе.

Лідери ЄС за підсумками саміту минулого тижня опублікувала висновок, у якому закликали Грузію просуватися вперед щодо невиконаних пріоритетних реформ. Опозиція звинувачує "Грузинську мрію" в тому, що вона продовжує опиратися деолігархізації, судовій і виборчій реформам, а також боротьбі з корупцією.

Лідери Євросоюзу 14 грудня підтримали рекомендацію Європейської комісії надати Грузії статус кандидата на вступ до ЄС, однак наразі Грузія трохи відстає від інших країн і не має рішення про згоду на початок переговорів про вступ.

Нагадаємо, що 11 березня уряд Грузії виступив із заявою та вимогою, щоб Україна передала Тбілісі Зураба Адеїшвілі та Георгія Лорткіпанідзе. Грузинській владі не подобаються рішення офіційного Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2024 14:55