Фото: Facebook-сторінка Сергія Болвінова / ілюстративне

У Харкові російський снаряд впав на приватний будинок, — мер міста

У середу, 1 травня, російські загарбники обстріляли Харків. "Приліт" прийшовся по цивільній забудові.

Про це у Telegram-каналі повідомив мер міста Ігор Терехов.

Про звук вибуху мер міста повідомив о 10:33. Він також зазначив, що існувала загроза повторних прильотів. Вже о 10:48 Терехов оприлюднив подробиці ворожої атаки.

"За попередньою інформацією, "приліт" стався у приватний будинок на околиці міста. Щодо постраждалих та руйнувань — йде уточнення", — написав мер Харкова.

Згодом Ігор Терехов додав, що при детальному огляді місця прильоту було виявлено пошкодження десяти приватних домогосподарств.

"На цю мить — без загиблих та поранених", — додав посадовець.

Окупанти обстріляли Одесу 30 квітня: що відомо

Російські окупанти ввечері 30 квітня вгатили балістичними ракетами по Одесі. Інформація про вибухи у місті з'явилася близько 23:30. Водночас за декілька хвилин до цього у Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння з Півдня. Пізніше військові попередили про ще один пуск ракет в бік Одеси.

Місцева влада заявляла про трьох загиблих та стільки ж поранених. Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що постраждалим надається вся необхідна медична допомога.

Також, за інформацією голови ОВА, у місті є пошкодження цивільної інфраструктури. Кіпер закликав мешканців оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Раніше міський голова Одеси Геннадій Труханов показав наслідки ворожої атаки на Одесу. В результаті російського обстрілу постраждали житлові будинки, вибито вікна та двері.

Згодом речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що російська армія обрала зараз за ключову ціль Одесу. Вороги атакували густонаселені райони міста трьома балістичними ракетами "Іскандер-М". 

Нагадаємо, 29 квітня близько 18:29 окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули п'ятеро людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка.

До того ж внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов, а також загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Борис Володимирович Васильєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 11:09