Фото: соцмережі

У Харкові внаслідок російського обстрілу померла заслужена артистка України Вікторія Тимошенко

У четвер, 4 січня, у Харкові в лікарні померла заслужена артистка України Вікторія Тимошенко. Вона отримала тяжкі поранення внаслідок російської ракетної атаки по житлових кварталах міста 2 січня.

Про це повідомила прес-служба Харківського академічного драматичного театру.

"З глибоким сумом і болем колектив Харківського академічного драматичного театру повідомляє про смерть, спричинену травмами в наслідок ворожої атаки на Харків, нашої колеги, заслуженої артистки України Вікторії Миколаївни Тимошенко", — йдеться у повідомленні.

Колектив Харківського академічного драматичного театру висловив найщиріші співчуття рідним артистки.

"Ми висловлюємо щире співчуття родині та друзям Вікторії Миколаївни. Вона залишиться в наших серцях як чудова людина та професіонал. Ми будемо пам’ятати її яскраві ролі та творчу енергію. Нехай її душа спочиває у мирі", — додали в театрі.

Що відомо про Вікторію Тимошенко

Тимошенко Вікторія Миколаївна народилась у 18 серпня 1939 році. Вона завжди мріяла про театр. Закінчила театральну студію при Дагестанському державному театрі Махачкали в 1960 році. Через вісім років почала виступати на харківській театральній сцені. 

За роки роботи актриса зіграла дуже багато різноманітних ролей. Серед них: Софія Іванівна ("Стара діва" Н.Птушкіної), Мадам Сівель ("Моя парижанка" Р.Ламуре), Бурикіна ("Шут Балакірєв" Г.Горіна), Розалія ("Філумена Мартурано" Ед. де Філіппо), Фекла Іванівна ("Одруження" М.Гоголя), Голда, ("Поминальна молитва" за Шолом-Алейхемом), Мамаша ("Клінічний випадок" Р.Куні), міс Мотморенсі ("Красуня і сім'я" С.Моема), Нана ("37 листівок" М. Макківера) та багатьох інших.

На фото: Вікторія Тимошенко. Джерело: Харківський академічний драматичний театр

На фото: Вікторія Тимошенко. Джерело: Харківський академічний драматичний театр

Нагадаємо, 2 січня внаслідок російської атаки по столиці загинула викладачка Києво-Могилянської академії — професорка кафедри екології Людмила Шевцова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 16:59