Фото ілюстративне. Джерело: Facebook-сторінка Рефата Чубарова

У Кишиневі в аеропорту затримували помічника Джемілєва: Росія вважає його "терористом"

У суботу, 4 травня, молдовські спецслужби затримували в аеропорту Кишинева помічника народного депутата України Мустафи Джемілєва Ерола Велієва. Щоправда, згодом його звільнили.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, Велієва затримали після прильоту в аеропорт Кишинів близько 15 години під час проходження прикордонного контролю для повернення до Києва.

"Наше особливе занепокоєння пов'язане з тим, що Ерол Велієв є помічником народного депутата України Мустафи Джемілєва й одним із багатьох кримських татар, внесених Росією до списку терористів, які підлягають арешту", — наголосив він.

Про ситуацію повідомили в Міністерство закордонних справ України, посольство України в Молдові. Меджліс кримськотатарського народу розпочав вживати інші заходи, спрямовані на захист прав громадянина України Ерола Велієва.

О 16:50 Чубаров повідомив, що Велієва відвели в інше приміщення в будівлі Кишинівського аеропорту.

"Там його опитуватимуть (допитуватимуть?) співробітники Служби антитерору", — зазначав голова Меджлісу.

О 16:59 Чубаров повідомив, що Велієва звільнили.

"Причина затримання — оголошення Росією Ерола у "національний розшук". Щоправда, до чого тут спецслужби суверенної Молдови, варто ще з'ясовувати", — підсумував Рефат Чубаров.

Нагадаємо, наприкінці лютого голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповідав, що після російської анексії півострова Крим звідти вимушено виїхало до 50 тисяч кримських татар. Найбільший потік тих, хто виїжджав, розпочався після оголошення мобілізації в Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.05.2024 17:39