Фото: informator.ua

У Києві більше не видаватимуть продукти переселенцям: влада пояснила таке рішення

Вже з найближчого понеділка, 10 квітня, у столиці не виділятимуть продуктові набори для внутрішньо переміщених осіб. Влада припиняє прийом заявок на видачу такої допомоги.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський. За його словами, в соціальні служби міста, згідно з державною програмою забезпечення ВПО, для такої допомоги звернулися понад 100 тисяч переселенців. Усього, за даними КМДА, зареєстровано майже 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Він пояснив, що програма передбачала видачу продуктових наборів, у першу чергу, в тому випадку, коли місто не може забезпечити нормальне функціонування продуктових мереж чи обмежена доставка товарів. На сьогодні ситуація стабілізувалася. Водночас, запевняє Мондриївський, влада поновить програму за необхідності у будь-який момент.

"Ми розуміємо важливість даної програми підтримки і готові її відновити в будь-який момент, якщо таке рішення буде прийнято на державному рівні", — зазначив посадовець.

Нагадаємо, за сім місяців у межах спільного проекту Мінреінтеграції, "Укрпошти" та міжнародних організацій було здійснено виплату одноразової грошової допомоги мешканцям деокупованих територій на загальну суму більш як 323,7 мільйона гривень. Проект стартував у вересні 2022 року, і наразі виплати на звільнених територіях продовжуються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2023 23:43