Вертоліт Ка-27. Джерело: Facebook-сторінка Дмитра Плетенчука

У Криму знищено російський гелікоптер Ка-27

У середу, 10 квітня, в тимчасово окупованому Криму відмінусовано рашистський вертоліт Ка-27. Він призначений для завдань протичовнової оборони флоту з базуванням на кораблях різного класу.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов", — написав він на своїй Facebook-сторінці.

Ка-27 — радянський корабельний багатофункціональний вертоліт. Він отримав позначення НАТО "Хелікс" (равлик). Дослідний зразок гелікоптера піднявся в повітря 8 серпня 1973 року.

Корабельний протичовновий вертоліт типу Ка-27 призначений для завдань протичовнової оборони флоту з базуванням на кораблях різного класу. Він здатний виявляти сучасні підводні човни та надводні цілі, передавати дані про них на корабельні та берегові пункти, а також атакувати їх із застосуванням бортових засобів ураження.

Ка-27 має дві модифікації: Ка-27ПЛ і Ка-27ПС. Перший — це основний корабельний протичовновий вертоліт ВМС Росії. Призначений для пошуку, відстеження та ураження підводних човнів у підводному і надводному положеннях. Може нести касети з гідроакустичними буями, торпеди, глибинні й орієнтирні бомби.

Інший — призначений для пошуково-рятувального забезпечення польотів літальних апаратів над морем і суходолом, а також забезпечення аварійно-рятувальних робіт під час аварій кораблів і суден вдень і вночі в простих і складних метеорологічних умовах.

Нагадаємо, що у вересні минулого року російський вертоліт Ка-52 зазнав аварії в Азовському морі. Гелікоптер впав приблизно за 1,5 кілометра від берегової лінії. На борту вертольота перебували два члени екіпажу. Їх евакуювали під час рятувальної операції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 09:59