Фото: із Facebook посольства Росії у Литві

У Литві невідомий жбурнув "коктейлем Молотова" у будівлю посольства Росії

У понеділок, 8 квітня, у столиці Литви, місті Вільнюс, невідомий жбурнув дві пляшки з "коктейлем Молотова" у будівлю російського посольства. Внаслідок цього було пошкоджено стіну будівлі. Збитки встановлюють.

Про це повідомляє LRT.

Як зазначив прес-секретар департаменту поліції Вільнюса Рамунас Матоніс, невідомий кинув пляшки з запальною сумішшю двічі. Вперше — о 02:15, а вдруге — о 02:46. Особу підозрюваного не встановлено. Також він не коментував, чи могли бути ці інциденти провокацією. 

Розпочато досудове розслідування за статтею 187(2) Кримінального кодексу Литви (Знищення чи пошкодження майна загальнонебезпечним способом).

5 квітня прем'єр-міністр Литви Інгріду Шимоніте заявила, що міністерство оборони її країни планує закупити для України три тисячі FPV-дронів. На це Литва витратить 2,17 мільйона доларів.

"Ми також домовилися, що Литва незабаром через міністерство оборони закупить за приблизно 2 мільйони євро близько 3 тисяч литовських безпілотників FPV, які мають прибути на фронт, сподіваюсь, цього року"— додала вона.

Варто зазначити, що на початку лютого Україна отримала черговий пакет військової допомоги від Литви. Країна передала нашим захисникам необхідне для зимового сезону обладнання та десятки тисяч комплектів теплого одягу.

Нагадаємо, 20 березня Литва виділила 35 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України у рамках ініціативи Чехії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2024 14:12