Наслідки пожежі в багатоповерхівці у Львові. Джерело: ДСНС

У Львові спалахнула масштабна пожежа у багатоповерхівці: загинув чоловік

Зранку в понеділок, 23 жовтня, у квартирі дев'ятиповерхового житлового будинку на проспекті Червоної Калини, 73, у Львові сталася пожежа. Її оперативно ліквідували рятувальники. У квартирі виявили тіло чоловіка, який, імовірно, загинув унаслідок пожежі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. Там зазначили, що мешканці будинку, яких раніше евакуювали через пожежу, вже повернулись до своїх помешкань. Вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 10 квадратних метрів.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України у Львівській області уточнили, що 23 жовтня о 04:32 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на проспекті Червоної Калини. Вона виникла у квартирі на четвертому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку.

"На момент прибуття вогнеборців до місця виклику з вікон квартири, де виникла пожежа, вибивався густий чорний дим. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору. Дим із квартири швидко заповнив сходову клітину, через що не всі мешканці вище розташованих поверхів могли вийти на вулицю. Тож вогнеборці за допомогою рятувальних пристроїв врятували із задимлених помешкань чотири особи, з них дві дитини, та вивели на свіже повітря 20 осіб", — йдеться в повідомленні.

Рятувальники додали, що в одній з кімнат виявили тіло загиблого чоловіка. Ним виявився власник квартири, чоловік 1984-го року народження.

Вогнеборці спочатку локалізували пожежу, а потім її ліквідували. До цього процесу залучили 20 осіб і п’ять одиниць спеціальної техніки.

Нагадаємо, що 5 жовтня у Львові на вулиці Миколайчука спалахнув рейсовий автобус марки "Ataman". Пасажири та водій швидко вийшли з нього, ніхто не постраждав. Пожежу ліквідували рятувальники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2023 10:36