Церква Святого Андрія Первозванного у Львові. Джерело: pilgrimage.in.ua

У Львові звільнять керівництво церкви, де знімали кліп Жадан і Соловій

Керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові можуть змінити після скандалу зі зйомками в храмі кліпу письменника і музиканта Сергія Жадана та співачки Христини Соловій.

Про це повідомив священнослужитель, доктор богослов’я та патристичних наук УГКЦ Юстин Бойко в ефірі програми "Говорить Великий Львів".

За його словами, це рішення насправді вже визрівало, тому "реформа буде", бо отці Василіани розуміють, що мають винести урок зі ситуації. Однак хочуть зробити це розумно та виважено.

"Провина отців є явною у цій ситуації. Крім морального принципу, вони порушили ще й принцип церковного права, який каже, що церкву не можна використовувати для інших цілей, окрім молитви та того, що служить слову Божому", — пояснив отець Юстин Бойко.

Як відомо, 20 жовтня "Жадан і Собаки" та Христина Соловій випустили спільну пісню "Серце" та кліп на неї. Частково кадри для стрічки знімали у церкві Святого Андрія Первозванного. Кліп одразу викликав бурхливу реакцію у суспільстві.

Парафія церкви повідомила, що він пропагує антихристиянські цінності, а тому попросили виконавців видалити опубліковане музичне відео. Зокрема, у кліпі є поцілунок двох дівчат. До того ж священники звинуватили музикантів у порушенні попередніх домовленостей.

Нагадаємо, що Сергій Жадан заперечив будь-які порушення. У Facebook він подякував усім за те, що кліп перетнув позначку в 500 000 переглядів.

«Дехто, не надто сумлінний, поширює інформацію про те, що наша команда ввела Церкву в оману і "поміняла сценарій кліпу". Це — неправда", — написав він.

За словами письменника та музиканта, текст заявки є в мережі, його можна легко знайти. Вони хотіли зняти в церкві музикантів, які виконують пісню, — саме це й зняли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.10.2023 12:14