Скріншот з відео

У мережі показали відео з ймовірною зачисткою українським спецназом бойовиків "Вагнера" у Судані

У мережі з'явилось відео, на якому нібито українські військові ліквідовують бойовиків ПВК "Вагнера" у Судані. Це можуть бути спецпідрозділи Головного управління розвідки.

Кадри опублікував Kyiv Post.

"Kyiv Post ексклюзивно отримав два відео, на яких, як стверджується, видно, як українські спецпризначенці полюють на найманців, найнятих кремлівською групою "Вагнера" в Судані", — пише видання.

За словами джерела, в секторі безпеки та оборони України, наразі триває операція із "зачистки ПВК "Вагнер", їхніх місцевих терористів та спецслужб РФ в африканській країні. 

"На кадрах, ймовірно, видно роботу спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України", — додало анонімне джерело. Зазначається, що кадри були зняті "протягом останніх двох тижнів" в одному з районів Судану.

За даними видання, перше чорно-біле відео було зняте вночі безпілотником за допомогою інфрачервоного зображення. На ньому невідомий підрозділ оточує військовий комплекс, один з військових використовує ручну ракетну установку, щоб вистрілити у вікно будівлі. Після цього лунають вибухи, а найманці намагаються втекти.

Друге відео знято вдень з літака, що знаходиться на висоті 200-400 метрів над землею.

"Українських оперативників не показано, але кілька чоловіків, які, схоже, є мішенями, бігають вулицями густонаселеного містечка чи маленького села", — повідомили в Kyiv Post.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Судані проводили операції проти ПВК "Вагнера" і союзників російських бойовиків. За допомогою найманців з РФ місцеві "Сили швидкого реагування" (RSF) у квітні спробували влаштувати держпереворот.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 19:53