Фото: Depositphotos

У мережі розповсюджується інформація про евакуацію на Полтавщині: у ДСНС відреагували

Інформація щодо проведення "евакуації" з низки населених пунктів Кременчуцького району Полтавщини через ймовірні ракетні обстріли не відповідає дійсності. 

Про це у Telegram-каналі повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій України.

У ДСНС зазначили, що через месенджер Telegram розповсюджується інформація нібито від рятувальників щодо проведення "евакуації" з низки населених пунктів Кременчуцького району Полтавщини через ймовірні ракетні обстріли.

"ДСНС України інформує, що такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації. Закликаємо не довіряти сумнівним джерелам інформації!" — додали у прес-службі рятувальників.

Росіяни поширюють новий фейк проевакуацію людей у Кременчуцькому районі

Інфографіка: ДСНС України

Раніше в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляли, що російські пропагандистські Telegram-канали поширюють фейк, що президент України Володимир Зеленський віддав наказ СБУ тримати колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного під посиленою охороною.

Нагадаємо, прес-служба 47 окремої механізованої бригади заявила, що українські військові не відводили американські танки Abrams з поля бою, адже ця техніка чудово показує себе на лінії зіткнення. Інформація стосовно цього, яку поширювали деякі медіа, виявилася фейком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 22:13