Скріншот із соцмережі Facebook

У Мінцифри пояснили причини збою у "Дії" під час голосування на Нацвідборі

Перед голосуванням на платформі "Дія" проводилися навантажувальні тестування, однак реальне навантаження під час нацвідбору до "Євробачення-2024" виявилося у тридцять разів більшим. Це стало несподіванкою для розробників і викликало збій роботи мобільного застосунку.

Про це повідомив глава директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік на сторінці у Facebook.

"Більш ніж 24 тисячі запитів за секунду, тисячі коментарів на ютубі та в соцмережах, десятки смішних мемів від професіоналів і початківців — усе це про "Дія" та нацвідбір на Євробачення 3 лютого", написав Банік

За його словами, такий обсяг запитів створив рекордне навантаження за всі часи роботи Дії. Воно було більше, ніж на нацвідборі у 2023 році, ніж під час запитів на "ковідну тисячу" та генерацію COVID-сертифікатів з Дія.Підписом.

"Реєстр не зміг опрацювати великий потік, тому виникла штучна черга з відповідями, що й призводить до збою відображення користувачам опитування", пояснив чиновник.

За словами Баніка, проводилися навантажувальні тестування "у п'ять разів від максимуму", але цьогорічний нацвідбір дав у тридцять разів більше навантаження. 

"Ми вже проаналізували всі події. Все змінили, перебудували та адаптувалися. Зробимо висновки на майбутнє. "Дія" стійко витримала всі атаки й блекаути, витримає й наступні нацвідбори та пікові навантаження", написав Банік.

Нагадаємо, головне пісенне шоу Європи "Євробачення-2024" пройде  у травні цього року у шведському Мальме. Це вже 68-й конкурс, участь у якому візьмуть представники 37 країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 05.02.2024 11:15