Фото: legalaid.gov.ua

У Міненерго зробили заяву щодо підвищень тарифів на світло: "Ми це обговорюємо"

Уряд не виключає того, що в Україні можуть зрости тарифи на електроенергію, адже країні потрібні ресурси на наступний опалювальний сезон.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що рішення про підвищення тарифів на електрику ще не прийняте, але вона не виключає, що уряду доведеться підвищити тариф. Це необхідно, щоб мати у розпорядженні ресурси, які потрібні країні для наступного опалювального сезону.

"Ми обговорюємо, в тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу", — наголошує Гринчук.

За її словами, з тими пошкодженнями, які є, очікується значний дефіцит електроенергії протягом наступного опалювального сезону.

"Можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати й впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", — додала вона.

Напередодні перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко заявив, що у Кабінеті міністрів розглядають можливість підвищення тарифів на електроенергію для населення з 2,64 до 3,5-4 грн/кВт-год. Це питання ще буде обговорюватись в українському уряді.

"Уряд реально готує підвищення ціни на електроенергію для населення. Мій прогноз, що це відбудеться з першого червня. Я знаю, що обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 гривень. Тобто приблизно у півтора раза", — заявив він.

Нагадаємо, 8 травня Кабінет міністрів утворив Штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. В ньому координуватимуть роботи з подолання наслідків енергетичного терору з боку окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.05.2024 09:56