Карстен Баєр. Джерело: Facebook

У міноборони Німеччини пояснили, чому не можна заморожувати війну в Україні

На думку генерального інспектора Бундесверу Карстена Баєра, війну в Україні не можна заморожувати, адже невдовзі бойові дії знову спалахнуть з новою силою.

Про це повідомляє BR24. Баєр застеріг від заморожування війни в Україні, посилаючись на світовий досвід.

"Заморожування війни вимагає згоди з обох сторін. Нинішня військова ситуація в Україні робить заморожування війни неможливим та небажаним. У світі також навряд чи знайдеться заморожений конфлікт, який не спалахнув би знову", — сказав він.

Варто зазначити, що раніше лідер парламентської групи СДПН Рольф Мютценіх порушив питання можливості заморозки війни в Україні.

Раніше Баєр заявляв, що Німеччина й інші країни НАТО повинні бути готовими до війни через п’ять років. Тому зараз потрібно зміцнити військо, бо за теперішніх обставин можна прогнозувати агресію Росії.

Нагадаємо, росіяни оприлюднили аудіозапис розмови німецьких офіцерів, у якому головнокомандувач військово-повітряних сил Німеччини генерал Інго Герхарц наказав своїм помічникам підготувати презентацію для міністра оборони про те, як Берлін може поставити Києву Taurus і як Україна може використати їх для знищення цілей, у тому числі склади боєприпасів і Кримський міст. Згодом високопоставлені німецькі чиновники підтвердили автентичність запису офіцерів на платформі WebEx.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2024 18:57