Фото: Міноборони

У Міноборони підбили підсумки зустрічі у форматі "Рамштайн": що отримає Україна

У середу, 22 листопада, в режимі онлайн-конференції пройшов 17-й саміт "Рамштайн". У підсумку наша країна отримає від союзників нові пакети озброєнь, а також буде створена нова коаліція протиповітряної оборони.

Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Ключовими досягненнями переговорів, які тривали між Україною та союзниками кілька годин, стали:

  • новий пакет озброєння та бойової техніки від Нідерландів у розмірі 2 мільярдів євро;
  • Естонія надає фінансування на суму півмільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро;
  • Велика Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

У Міноборони також згадали партії військової допомоги від Німеччини, яку було погоджено під час візиту колеги з Німеччини Бориса Пісторіуса. Вона буде передана в середині грудня та включає системи IRIS-T з керованими ракетами, вісім тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси.

"Я дякую кожному з вас за цю плідну зустріч. Кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню здатність чинити опір ворогові та звільняти українську територію. Запрошую своїх колег відвідувати нашу країну особисто, щоб переконатися: ваша довіра, ваші ресурси використовуються ефективно день спільної перемоги", — підбив підсумки зустрічі глава Міноборони Рустем Умєров.

Нагадаємо, 22 листопада стартувало засідання контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Його учасники надіслали російському диктатору Володимиру Путіну чіткий сигнал.

Також у своєму традиційному відеозверненні президент Володимир Зеленський підбив підсумки 17-го засідання у форматі "Рамштайн". Він, зокрема, повідомив про серйозні кроки союзників щодо зміцнення української протиповітряної оборони.

Цікаво, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше взяв участь у засіданні контактної групи з питань оборони України у рамках формату "Рамштайн". Він детально поінформував наших партнерів щодо ситуації на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 23:55