Сабріна Сінгх. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У міноборони США повідомили, коли відбудеться "Рамштайн-17"

Наступне засідання міжнародної контактної групи з надання військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" відбудеться в середині листопада. Союзники й надалі підтримуватимуть Київ у боротьбі з російськими окупантами.

Про це на брифінгу повідомила заступниця прес-секретаря міністерства оборони США Сабріна Сінгх. За її словами, Вашингтон й надалі надаватиме пакети військової допомоги Україні, хоча їх стане менше, поки немає схвалення від Конгресу.

"Тож ми справді просимо Конгрес ухвалити додатковий запит, надісланий президентом, щоб ми могли продовжувати задовольняти потреби України на полі бою", — сказала Сінгх.

Речниця наголосила, що адміністрація президента США Джо Байдена запропонувала додатковий пакет на підтримку України, Ізраїлю та глобальної гуманітарної допомоги, а також Індійсько-Тихоокеанського регіону. Сінгх зазначила, що необхідність ухвалити цей пакет продовжує наростати, оскільки Конгрес відхилив початковий запит, тож США були змушені зменшити підтримку України.

Нагадаємо, 11 жовтня у Брюсселі відбулася шістнадцята зустріч союзників України у форматі "Рамштайн", на якій обговорювалися оборонні потреби ЗСУ та нові пакети допомоги. Вперше до засідання Контактної групи з оборони особисто приєднався український гарант Володимир Зеленський. В рамках візиту президент провів низку зустрічей із партнерами, а союзники оголосили про нові пакети військової допомоги.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" Україна отримала допомоги на пів мільярда доларів.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський на засіданні "Рамштайну" заявив, що Україна повинна стати переможцем у зимовій битві, коли російські загарбники відновлять масовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Наша держава має для цього відповідні спроможності оборонної промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 21:46