Уламок "шахеда" на території Молдови. Джерело: border.gov.md

У Молдові обурені через чергове падіння уламків "Шахеда"

Міністерство закордонних справ Молдови засудило падіння на території країни безпілотників. Їх Росія застосовує для повітряних атак проти України.

Відповідну заяву зовнішньополітичне відомство опублікувало на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Міністерство закордонних справ висловило осуд у зв’язку з неодноразовим падінням збитих російських безпілотників на території країни, зазначивши, що попередній такий інцидент відбувся два місяці тому.

"Молдова підтримує Україну", — додали у дописі.

Чергові уламки "Шахеда" знайшли вдень 4 квітня біля села Етулія Вулкашенського району, за декілька сотень метрів від кордону з Україною.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що наразі Росія не може військовим шляхом загрожувати безпеці Молдови завдяки допомозі НАТО й опору України, але гібридні загрози нікуди не зникли.

Нагадаємо, що 1 квітня президент Молдови Майя Санду зустрілася зі спеціальним представником США з відновлення економіки України Пенні Прітцкер. Під час обговорень очільниця молдовської держави наголосила на важливості продовження американської допомоги Україні, яка своїм опором російському вторгненню захищає мир і в Молдові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.04.2024 16:42