Міністерство закордонних справ України. Джерело: Вікіпедія

У МЗС пояснили урядове рішення щодо видачі паспортів чоловікам за кордоном

Міністерство закордонних справ України пояснило рішення Кабінету міністрів. Йдеться про ситуацію щодо видачі паспортів чоловікам від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Відповідну заяву оприлюднили інформаційні ресурси Міністерства закордонних справ України.

У відомстві наголосили, що постанова Кабінету міністрів України № 443 від 23 квітня 2024 року щодо змін у порядку видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон стосується документів, які оформлюють у Державній міграційній службі України за заявами, отриманими державним підприємством "Документ".

Тому порядок роботи консульської служби Міністерства закордонних справ України залишається без змін, адже ДП "Документ" не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України.

Як відомо, днями міністерство тимчасово обмежило консульства в наданні будь-яких послуг для військовозобов'язаних чоловіків, які перебувають за кордоном. Тимчасові обмеження знімуть 18 травня 2024 року, коли в дію вступить новий закон про мобілізацію в Україні.

Сьогодні ж Кабінет міністрів України оприлюднив постанову, згідно з якою українські чоловіки віком від 18 до 60 років більше не зможуть отримати закордонні паспорти, перебуваючи за кордоном.

Нагадаємо, що офіційний Берлін не планує позбавляти чоловіків з України статусу біженців. Таке рішення ухвалено, попри те, що Київ призупинив для них консульські послуги. Про це заявив представник міністерства внутрішніх справ Німеччини Максіміліан Калль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 23:35