Затримання вбивць поліцейського. Джерело: Facebook-сторінка Івана Вигівського

У Нацполіції розповіли, куди хотіли втікати вбивці поліцейського та чому розпочали стріляти

Підозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області після затримання назвали причину своїх дій. Окрім того, вони зізналися, що планували втекти з України за кордон.

Про це розповіла речниця Національної поліції України Олена Бережна в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Вони перебували в закинутій будівлі, мали наміри поїхати за кордон України. Слідство встановило: причиною нападу стало те, що, як кажуть підозрювані, вони перевозили бойові гранати. Але, як це відбувалося насправді, з'ясує подальше розслідування", — зазначила вона.

Як відомо, нападниками були двоє військовослужбовців — батько та син. Батька, за словами Бережної, встиг поранити один із правоохоронців, на яких він зі сином напав.

"Йому надано медичну допомогу. Він живий", — розповіла речниця Нацполіції.

Із підозрюваними працюють слідчі, поліцейські та прокуратура. Також, за словами Бережної, перевіряється причетність затриманих до диверсійно-розвідувальних груп.

"Причини їхнього нападу на поліцейських встановлять слідчі згодом", — додала вона.

Що відомо про вбивство поліцейського на Вінниччині

Вночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

"На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції", — повідомляли у поліції.

Там також наголосили, що вживаються заходи для встановлення місцеперебування та затримання осіб, причетних до вбивства правоохоронця.

Згодом Сухопутні війська Збройних сил України заявили, що на відео, яке, ймовірно, зняте з боді-камери поліцейського після розстрілу патруля у Вінницькій області, присутні військові однієї з бригад.

Увечері 20 квітня у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. В автівці виявили боєприпаси.

Нагадаємо, що сьогодні поліція затримала підозрюваних у нападі на поліцейських у Вінницькій області, який стався напередодні. Чоловікам загрожує довічне покарання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.04.2024 16:39