Фото ілюстративне. Джерело: enovosty

У Німеччині зробили заяву про повернення українських чоловіків додому

У Німеччині розглядають можливість повернення до України чоловіків призовного віку, щоб допомогти Києву з мобілізацією. 

Про це заявив голова міністерства внутрішніх справ у федеральній землі Гессен Роман Посек, пише Tegesspiegel.

"Це також може включати нашу допомогу в тому, щоб Україна могла покластися на людей, які втекли за кордон, але яких можна використати у війні. Важливо підтримати обороноздатність України", — каже Посек.

Водночас він назвав це питання дилемою, адже Німеччина й надалі хоче залишатися "безпечною гаванню" для біженців. Також посадовець відкинув можливість видачі німецьких документів на заміну українським.

"Я налаштований скептично, бо не бачу, що для цього є відповідні умови. Україна не є нелегітимною державою", — зауважив голова міністерства внутрішніх справ.

Раніше представник міністерства внутрішніх справ Німеччини Максіміліан Калль заявив, що офіційний Берлін не планує позбавляти чоловіків з України статусу біженців. Таке рішення ухвалено попри те, що Київ призупинив для них консульські послуги.

Нагадаємо, радниця відділу політики громадянства та міграції міністерства внутрішніх справ Естонії Аннелі Вікс заявила, що естонська влада не планує проводити примусову репатріацію на територію України чоловіків призовного віку, які виїхали до Естонії через війну та законно проживають на території країни. З посвідкою на проживання на підставі тимчасового захисту в Естонії проживає 6500 українських чоловіків віком від 18 до 60 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2024 09:43