Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

У Повітряних силах пояснили, чи ускладнить модернізація ракет Х-101 їхнє знищення

Російські окупанти модернізували крилаті ракети Х-101, додавши іншу бойову частину. Проте на процес їхнього знищення системами протиповітряної оборони це ніяк не вплине.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. 

"Зараз вони збільшують бойову частину елементами, які можуть наносити ураження більше по незахищеним об'єктам. Це може бути й жива сила. Коли вони атакують міста, ми розуміємо на що це спрямовано — на велику кількість жертв, знищення мирних українців. Це заподіюватиме шкоду за рахунок маленьких металевих елементів", — каже він.

Також Євлаш додав, що для росіян немає потреби у великій дальності ракет Х-101, адже вони їх використовують на значно меншій відстані для ударів по Україні.

"Щодо збиття, то жодним чином не відрізняється, оскільки, найімовірніше, мова йде про додавання ще однієї бойової частини за рахунок зменшення саме паливного відділу", — пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, 8 травня Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, заявило, що росіяни модифікували крилаті ракети Х-101. Можливо, у ракет знижено радіус дії, але збільшено потужність бойової частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 12:58