Фото: "AрміяInform"

У Повітряних силах пояснили, як ворог реагуватиме на появу ATACMS в українських військових

Після ударів Сил оборони України ракетами ATACMS по аеродромах у Бердянську та Луганську російські окупанти будуть переміщати свою техніку. Раніше ворог вже вдавався до подібних кроків, зокрема переміщував стратегічну авіацію, коли відбулась "бавовна" на аеродромах у РФ.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він зізнався, що наразі не має достеменних данних щодо російських втрат внаслідок сьогоднішніх ударів ракетами ATACMS.

"Тому, що треба дочекатися все ж таки даних розвідки, дочекатися супутникових знімків, інформації, можливо, від інших джерел, і тоді ми будемо точно знати, щоби не розповідати зараз плюс-мінус скільки знищили там цієї техніки. Сам факт завдання ударів на такій відстані таким типом озброєння, проти якого Росія не може фактично нічого зараз протиставити, уже говорить про те, що ситуація буде змінюватись", — сказав речник Повітряних сил.

ЗСУ застосували ракети ATACMS

Відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден ще у вересні дав згоду на відправку ракет дальнього радіуса дії ATACMS в Україну. Рішення було ухвалено до візиту до США українського лідера Володимира Зеленського, який відбувся 19 вересня.

Днями США таємно передали Україні ракети ATACMS великої дальності. Україна використала ці ракети для ударів по аеродромах з російською авіацією у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську у ніч на 17 жовтня. 

У вівторок ввечері президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримала від США і застосувала далекобійні ракети ATACMS.

"Дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно ATACMS себе показали", — зазначив він у своєму вечірньому зверненні.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав роботу далекобійних ракет ATACMS по російських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 02:28