Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Повітряних силах пояснили, як захищатимуть F-16 на аеродромах в Україні

Україна розробляє комплекс заходів для забезпечення захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на українських аеродромах.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, коли Україна отримає винищувачі F-16, Сили оборони зможуть проводити різноманітні операції. Йдеться про ураження по противнику та відбиття повітряних атак окупантів.

"Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати", — наголошує речник.

Він додає, що для захисту цих винищувачів буде застосоване розосереджене розташування літаків на різних типах злітних смуг, де росіянам буде складно їх виявити. Також для захисту F-16 буде застосовано різний набір методів, щоб вводити окупантів в оману.

"Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір", — каже він.

Нагадаємо, 26 квітня прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо та очільник міноборони країни Людивін Дедондер на спільній прес-конференції заявили, що їх країна передасть Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році. Де Кроо зазначив, що всі поставлені літаки будуть фінансуватися коштом відсотків із заморожених російських активів, а не коштом грошей бельгійських платників податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 11:16