У Повітряних силах припустили, якою ракетою окупанти атакували Трипільську ТЕС

Ракета, якою рашисти атакували Трипільську ТЕС у четвер, 11 квітня, застосовувалася й раніше: ймовірно це Х-69. Припускається, що система протиповітряної оборони Patriot може збивати такі цілі.

Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". 

Речник не заперечує, що Х-69 — це нова ціль для протиповітряної оборони України.

"Тому ми в тому числі вивчаємо, як можемо їй протидіяти. Наразі встановлюється яка саме ракета це була, який саме був її тип. І найімовірніше, що Patriot також зможе їй протистояти, оскільки він боровся достатньо успішно і з більш складними типами ракет як "Циркон" та "Кинджал". Попередньо Росія уже застосовувала подібні ракети раніше", — каже Євлаш.

Також він зауважив, що деталі до ракети, якою атакували Трипільську ТЕС, виготовлені у 2023 році. Це свідчить про те, що окупанти постійно намагаються виготовляти нові ракети.

"Однак все залежить від успішності їх виготовлення. На скільки вони зможуть забезпечувати себе різними напівпровідниками, чіпами, мікросхемами та іншим", — додає речник.

Нагадаємо, у четвер, 11 квітня, рашисти зруйнували Трипільську ТЕСТрипільська ТЕС є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 13:09